Bubbly Edition
Tévedések kvízjátéka pezsgőkóstolóval

A Városligetben ezúttal nem léggömbön, hanem buborékokon emelkedünk a magasba.

Jegyvásárlás
Klubtagoknak kedvezménnyel!
AZ EST HÁZIGAZDÁJA ÉS
VENDÉG ELŐADÓJA
URECZKY BALÁZS
Az Instant Nights alapítója
kép

AZ EST TELJES TÉTELSORA
A kóstoló italsora

A pezsgőkóstolóval egybekötött kvízjátékot követően vacsorázási lehetőség a Chef Menüjével.

Grand Tokaj Pillanat Cuvée gyöngyözőbor 2021 (0,75l)

Grand Tokaj Pillanat Gyongyozobor

Színe zöldessárga és a finom eloszlású buborékok összhangja látható. Illatára jellemző az azonnal érezhető barackos, körtés, virágos jelleg. A szájban egy könnyed, üde, friss, elegáns bort kapunk. A buborékok játékosan simulnak a bor ízvilágába, a lime-os, barackos ízek szépen erősítik.

Fantinel Spumanti Rosé Brut 2015 (0,75l)

Fantinel Spumanti Rose Brut 8623

Intenzív eper szín, intenzíven gyöngyözik a pohárban. Karakterét piros bogyós gyümölcsök és frissensült kenyér héja határozzák meg, a szájban krémes érzetet kelt. Válogatott területek pinot noir és chardonnay szőlőjéből készül.

Louis Francois Brut Nature Nyerspezsgő (0,75l)

Louis Francois Brut Nature 2430

A minőségre mindig kényesen ügyelő François pezsgőgyárban, tradícióknak megfelelően, ma is a hagyományos champagne-i eljárással készül a pezsgő. A François fivérek életművének tisztelegve, a több mint 100 éve élő hagyományok alapján, gondosan válogatott alapborokból, palackban történő erjesztéssel és több éves érleléssel készül ez a pezsgő. Az érlelést követően a palackban lévő, már szükségtelen üledéket a pezsgőmester rázóállványon, szakavatott mozdulatokkal a dugóra rázzák, majd a palack nyakrészét -25 °C-os sóoldatba merítik. Az ekkor keletkező jégdugót a befagyott seprővel együtt kilövetik. Így a palackban csak a kristálytiszta, csillogó pezsgő marad.

Freixenet Reserva Real Brut Cava (0,75l)

Freixenet Reserva Real Cuvee De Prestige

A Freixenet Cava ház prestige cuvée pezsgője. Gondosan válogatott szőlőkből készül Penedes legjobb dűlőiről. A Macabeot és a Xarel.lo-t augusztus végén, míg a Parellada-t október elején szüretelik kézzel. A cuvée házasításánál használnak egy kevés reserve bort is amely meg adja cava gerincét.

Bollinger Special Cuvee Brut Magnum Champagne (1,5l)

Bollinger Special Cuvee Brut Magnum 8182

A Bollinger Special Cuvée Brut a Bollinger-ház stílusának legtisztább kifejezője: erő és finesz, mélység és egyensúly ötvözete. 60% pinot noir, 25% chardonnay és 15% pinot meunieur házasítása, halvány arany színű, almás-barackos illatú, friss, gyümölcsös és gazdag pezsgő. És persze a világ leghíresebb ügynökének kedvence.

Instant Nights presents

Roppanó savak, élesztős vagy éppen citrusos jegyek, hosszú és elbájoló lecsengés. Egy este, amikor minden erről szól – a flőtében és azon túl is.

„Tessék, egyél hozzá epret… kihozza a pezsgő zamatát.” Szerencsére a Micsoda nő! óta eltelt évtizedekben ennél több tudást is magunkra szedtünk a pezsgőkkel kapcsolatban, de talán még mindig érhetnek minket meglepetések.

Pláne egy olyan estén, ahol a Tévedések kvízjátéka és Ureczky Balázs játékmester szavatolják mindezt. A gasztronómiai érdekességek mellett felfedjük a világtörténelem legnagyobb baklövéseit, legendás tévedéseket és melléfogásokat, hiszen a cabaret-t és a cabernet-t egy fél világ választja el (na, nem ezen az estén)!

Az eredmény nemcsak egy szórakoztató és tanulságos potpourri, hanem egy pezsgő(s) utazás sebesen száguldó magyar tételekkel, eperszín proseccóval és világhírű katalán cavával, végig a buborékok útján – egészen Champagne-ba.

#CHEFMENU OPCIÓ

  • ·       Blini kaviárra
  • ·       Blini füstölt lazaccal, lazackaviárra
  • ·       Camembert tar
  • ·       Hátszín Steak
  • Csokoládés petit fours

Ott találkozunk

2023.
június 6.
19:00
Liget 12
Millennium
kávéház és étterem
1146 Budapest, Olof Palme stny. 1.
JEGYET VÁSÁROLOK
Kóstoló jegy: 14800 ft | Vacsora jegy: 34800 ft
Jegyvásárlás
Klubtagoknak kedvezménnyel!

Korábbi események

Borkabaré

Instant Nights
- Fill The Winebox
borbár

Május elseje. Sztori- & borest Katona Csabával

Instant Nights
- Fill The Winebox
borbár

Népek tavasza. Borkóstoló Katona Csabával

Instant Nights
- Fill The Winebox
borbár

Portugál borkóstoló Katona Csabával

Instant Nights
- Fill The Winebox
borbár

Haraszthy borkaland & vacsoraest

Instant Nights
- Book Kitchen
Budapest

Ohne sangría spanyol vacsoraest

Instant Nights
- Boook Kitchen
Budapest

Kóstolóegyetem az Instagramon