Instant
Portugália
Vacsoraest és borkóstoló

Egyesek szerint az egész világtörténelem elmesélhető a portugál konyhán keresztül. Túlzás lenne? Bebizonyítjuk.

AZ EST AKTUÁLIS HÁZIGAZDÁJA
ÉS VENDÉG ELŐADÓJA
KATONA CSABA
Az MTA stand-up doktora
URECZKY BALÁZS
Az Instant Nights alapítója
kép

AZ EST TELJES TÉTELSORA
További kóstolóinfókért kattints a tételekre

Bíró Botond Boldizsár, a H2G parfümséfjével fedezzük fel a portugál konyha legkarakteresebb fogásait és izgalmas elkészítési módjait.

Grillezett szardínia / Real Companhia Velha – Porca de Murca Branco

A portugálok kedvenc étele a szardínia, főleg grillen sütve, amelyet a könnyed, szalmasárga színű, virágos ízjegyekkel játszó Porca de Murca száraz fehérrel kísérünk.

Feijoada / Real Companhia Velha – Porca de Murca Tinto

Feijoada egy igazi egytál étel, ami alighanem könnyen összetéveszthető lenne a mi babalevesünkkel vagy a sólettel, ha nem lennénk biztosak benne, hogy ez amúgy a portugálok egyik nemzeti étele. A borkíséretet is ehhez mérten választottuk hozzá.

Bacalhau grelhado / Real Companhia Velha – Quinta dos Aciprestes

A tőkehal 365 elkészítési módja közül legalább egy, a portugálok kedvenc nemzeti étele, mindenütt kapható az egész országban. A borkíséretünk nem, ettől (is) különleges.

Pastel de Belém / Vulture Moscato

Ha Portugália, akkor biztos, hogy „pastel de Belém”. Ismeritek nem? Sok vaníliakrémmel töltött, leveles kosárka egyenesen a grillsütőből, melegen felszolgálva - egy szenzációs dél-olasz bor kíséretében.

Instant Nights presents

Egyesek szerint az egész világtörténelem elmesélhető a portugál konyhán keresztül. Túlzás lenne? A szárított tőkehaluk a középkor óta simán aranyat ér Grönlandtól Brazíliáig, grillezett birkájukra és saslikjukra pedig a Krímtől az Ararátig bármikor csettintenének. És akkor a tenger gyümölcseiről még nem is beszéltünk.

Szerencsére októberi utolsó prémium vacsoránkon nemcsak beszélni fogunk róla: Bíró Botond Boldizsár, a H2G parfümséfjével fedezzük fel a portugál konyha legkarakteresebb fogásait és izgalmas elkészítési módjait. Vesd bele magad a grillezésbe egy tapasztalt séf kezei alatt, vagy egyszerűen csak dőlj hátra és élvezd Katona Csaba, az MTA standup doktorának világhódító portugál sztorijait.

A How 2 Grill exkluzív ürömi bázisán bárkinek lehetősége lesz bekapcsolódni az ételkészítés folyamataiba, mivel a vacsorát előtettek készítjük el minden mozzanatot bemutatva. Így legközelebb, amikor már a saját otthonodba hívsz vendégeket, egyszerűen és tökéletesen fog menni minden: az alapanyag előkészítéstől a sütésen át a tálalásig. A menü elkészítésének minden folyamatát végig kísérjük, majd tálalás után a fogásokat együtt fogyasztjuk el.

Helyszín és időpont

2020.
október 29.
18:00
20.01.16.forward.h2g Jpg Taboriadam 13
H2G
Grilliskola
Üröm | Kőbánya utca 16.

Korábbi események

Bubbly Edition

Instant Nights
- Millennium
kávéház és étterem

Borkabaré

Instant Nights
- Fill The Winebox
borbár

Május elseje. Sztori- & borest Katona Csabával

Instant Nights
- Fill The Winebox
borbár

Népek tavasza. Borkóstoló Katona Csabával

Instant Nights
- Fill The Winebox
borbár

Portugál borkóstoló Katona Csabával

Instant Nights
- Fill The Winebox
borbár

Haraszthy borkaland & vacsoraest

Instant Nights
- Book Kitchen
Budapest

Kóstolóegyetem az Instagramon

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.