Cseh sörkóstoló
Katona Csabával

Cseh sörkóstoló est hatféle díjnyertes tétellel belvárosi tetőteraszunkon.

AZ EST AKTUÁLIS HÁZIGAZDÁJA
ÉS VENDÉG ELŐADÓJA
KATONA CSABA
Az MTA stand-up doktora
URECZKY BALÁZS
Az Instant Nights alapítója
kép

AZ EST TELJES TÉTELSORA
További kóstolóinfókért kattints a tételekre

A gasztronómiai élményt a Venison Gusto különleges falatkái biztosítják.

Welcome: Estrella Damm Inedit

Welcome, vagy inkább Bienvenida egy spanyol fűszerezett sörkülönlegességgel. A Damm sörfőzde vezető sörmestereinek, valamint a világhírű elBulli étterem főszakácsának, Ferran Adriànak és sommelier csapatának közös alkotása.

Cerna Hora Lezák 4,8%

A Cerna Hora apró morva falucska nevét magán viselő közepes méretű sörfőzdétől a 4,8%-as Lezák a cseh sörterminológia szerint egy közepes erősségű sör. Kellemes, száraz lecsengésű láger, amit kenyeres ízvilág jellemez.

Holba Polotmavy 4,7%

A Holba vörös sörét enyhe kávés zamat, kereken kesernyés íz, 11° szárazanyag és 4,7% alkohol tartalom jellemzi. A ŠERÁK sorozat valamennyi tagja, így a valójában borostyánszínű Polotmavy is egyre népszerűbbnek számít Csehországban.

Litovel Prémium Dark 4,7%

A Litovel prémium tétele enyhén karamellás ízével könnyen kedvenccé válhat. Londonban 2018-ban abszolút bajnoknak és világ legjobb barna sörének választották.

Litovel Psenicny Lezák 4,7%

A Pseniny Lezák szűretlen búzasör elsősorban frissességével emelkedik ki a sörsorból, és persze azzal a banános illattal, ami könnyen elvarázsolhatja a gyümölcs-rajongókat.

Permon Pipa 5,8%

Végezetül a Permon 2015-ben az év legjobb kisüzemi sörfőzdéjeként egy igazi IPA-val zárja a sort. Az Indian Pale Ale-ket eredetileg azért főzték erősebbre Angliában, hogy elviseljék a gyarmati szállítás viszontagságait.

Instant Nights presents

Cseh sörkóstoló Katona Csabával

Méltán híres-e a cseh sör? Az estén Katona Csaba – az MTA alkohol- és történelem doktora – házigazda fog minket bevezetni a több évszázados múlttal rendelkező cseh sörök birodalmába.

Csehország 4 sörfőző műhelyéből hozunk Nektek italokat: Cerna Hora, Holba, Litovel, és a Permon kisüzem. A Cerna Hora apró morva falucska nevét magán viselő közepes méretű sörfőzdétől a 4,8%-as Lezák sört hozzuk, ami cseh sörterminológia szerint egy közepes erősségű sör, meghúzódva a výčepní és a speciální között. A Holba Serák egy igazi csúcsélmény, ahogy a neve is mutatja: Šerák, az a hegy, ahonnan a víz jön a sörhöz. A Holba csak úgy hívja: sörei zászlóshajója. A Holba vörös sörét a Polotmavy-t enyhe kávés zamat, kereken kesernyés íz, 11° szárazanyag és 4,7% alkohol tartalom jellemzi. A Litoveltől egy félbarna és egy búzasört hoztunk. A Prémium dark az enyhén karamellás ízével, a Pseniny Lezák pedig frissességével emelkedik ki a sorból. Végezetül a Permon 2015-ben az év legjobb kisüzemi sörfőzdéjeként egy igazi IPA-val zárja a sort.

Helyszín és időpont

2020.
augusztus 6.
20:00
Rooftop
Corvin Towers
tetőterasz
1082 Budapest Futó utca 35-37.

Korábbi események