Portugál borkóstoló
Katona Csabával

A pesti télhez passzol a fado, pláne, ha a portugál borászat legizgalmasabb tételei és világraszóló mediterrán sztorik pezsdítik.

Jegyvásárlás
Klubtagoknak kedvezménnyel!
AZ EST HÁZIGAZDÁJA ÉS
VENDÉG ELŐADÓJA
KATONA CSABA
Az MTA stand-up doktora
URECZKY BALÁZS
Az Instant Nights alapítója
kép

AZ EST TELJES TÉTELSORA
A vacsora menüsora az italok alatt olvasható

Rocim Espumante Brut Nature Roze 2019

Espumante Roze 2019 326x1024

Az esemény kezdetéig a vendégek egy brut nature pezsgővel kezdhetik meg az ismerkedést az egyik legismertebb portugál szőlőfajtával, a Touriga Nationallal. A 12 hónapos üveges érlelés eredményeként egy gyönyörű lazac színű, élénk buborékokkal rendelkező, élénk espumantét kóstolunk.

Santos&Seixo Alvarinho

Santos Alvarinho

Az Alvarinho a Vinho Verde régió egyik legjobb fehér fajtája, amiből komoly borokat éppúgy készítenek, mint könnyű, nyári nedűket. Ez a reserva citrusos illatával, friss, élénk savaival és komplex aromájával tökéletes kezdés a fajtával való ismerkedéshez.

Quinta do Pinto Arinto

Pinto Arinto

Komoly fehérbor a liszaboni régió legjellemzőbb szőlőjéből, az Arintóból. Nagyon elegáns, diszkrét bor, amelyben szépen keverednek a fajtára jellemző citrusos aromák és a mineralitás, amiket a hordós érlelés krémessége csak kiemel.

Alves de Sousa Raposa Reserva

Alves De Sousa Raposa Res

Könnyű vörös Douroból. Touriga Nacional, Tinto Cao, Tinta Roriz (Tempranillo) és Touriga Franca házasítás, mely egy évet érlelődött harmadtöltésű francia tölgyfahordóban. Bársonyos bor kerek tanninokkal, mely közérthetően mutatja meg a portugál borok szépségét.

Al Ria

Lima Alria

Egy bor, ami tökéletesen bemutatja Portugália legdélibb borvidékének, Algarvének a jellemzőit. Mélyvörös szín, gazdag illat, fekete gyümölcsös, lekváros, csokoládés és mazsolás ízjegyek, amelyek selymes struktúrával és kiegyensúlyozott utóízzel köszönnek el.

Lima Quid pro Quo

Quid Pro Quo Alentejo Vt

Egy testesebb vörös Alentejo régióból. Mélyrubin színű, komoly bor, amely Touriga Nacional és Petit Verdot házasításából született. Hosszú, 14 hónapos érlelés után került palackba.

Rocim Olho de Mocho 2018

Rocim Olho De Macho

Komoly vörös Alentejóból. Alicante Bouschet, Tinta Miuda és Petit Verdot házasításával készült cuvée, mely 16 hónapot érlelődött francia tölgyfahordókban. A bor színe sötétvörös, ízében erdei gyümölcsök, itt-ott csipetnyi dohánnyal kiegészítve. Puha, már-már harapnivaló tanninjaival mindenkit meghódít.

Ramos Duorum Reserva Vinhas velhas 2017

Ramos Duorum

100 éve a Douro-völgyben fogant az ültetvény, amelynek tőkéi azóta 10-15 méteres mélységig eresztették le gyökereik. A poharukba kerülő bor sem lehet más, mint mély illetú, komplex és koncentrált ízű. 18 hónapot töltött új és használt francia tölgyfa hordókban.

Monte d'Oiro Ex Aequo 2015

Monte D'oiro Ex Aequo

A pincészet adottságai a francia Rhone-völgy adottságaihoz hasonlítanak és a tulajdonosa is innen származik, így a boraikban is érezhető egyfajta francia hatás. A bor 75% Syrah, 25% Touriga Nacional szőlőből készült 18-20 hónapos hordós érleléssel. Organikus bor, amelyet Robert Parker 95 pontra értékelt.

Justino's Boal

Justinos Boal

Desszert bor Madeiráról, amelynek már a születését is legenda övezi. A madeiraiak büszkeségének számító nedű méltó lezárása utazásunknak a portugál borok hét tengerén.

Instant Nights presents

Nyissunk együtt Portugáliára, ebben a Fill The Winebox csapatának úgyis nagy gyakorlata van. A közösségi borpiac és borbár a portugál tételek hazai nagyköveteként – szó szerint – ládáról ládára nyitotta fel a magyarok szemét az Atlanti-óceán lankáira, amihez ezen az „instant estén” Katona Csabának is lesz egy-két szava.

Dőlj hátra, és élvezd az MTA standup doktorának világhódító portugál sztorijait, miközben Vinho Verde könnyedsége, Algarve illatossága, vagy éppen a Duoro változatossága fordítja az este kormánylapátját a hét tengeren hajózva. Kis szerencsével Madeirát is elérjük, ahol a legenda szerint a helyiek büszkeségének számító desszertbor Indiát is megjárta (oda-vissza!), hogy a perzselő hőségben egyedi, karamellás italkülönlegesség szülessen.

Kihagyhatatlan, ahogy az estén kóstolásra kerülő 10 tétel mindegyike. A Ferenc téri mediterrán hangulatot tovább fokozva a borok mellé töltött szőlőlevéllel, sült paprikával, manchego sajttal és bárány köftével is készülünk Nektek, hogy tényleg semmi se hiányozhasson: tapas-tálak, tapasztalatok, és egy könnyed mediterrán este a Fill The Winebox borbárjában.

#TAPASTÁL

  • Töltött húsos szőlőlevél
  • Sült paprika ostorszíj sajttal
  • Mini-bárány köfte sárgaborsó humuszban
  • Szlovén sonkás mini-sandwich
  • Birsalma sajt manchengóval
  • Disznósajt hagymasalátával

Ott találkozunk

2022.
február 3.
19:00
Dsc 0005
Fill The Winebox
borbár
1094 Budapest, Ferenc tér 1.
JEGYET VÁSÁROLOK
19800 ft
Jegyvásárlás
Klubtagoknak kedvezménnyel!

Korábbi események

Bubbly Edition

Instant Nights
- Millennium
kávéház és étterem

Borkabaré

Instant Nights
- Fill The Winebox
borbár

Május elseje. Sztori- & borest Katona Csabával

Instant Nights
- Fill The Winebox
borbár

Népek tavasza. Borkóstoló Katona Csabával

Instant Nights
- Fill The Winebox
borbár

Haraszthy borkaland & vacsoraest

Instant Nights
- Book Kitchen
Budapest

Ohne sangría spanyol vacsoraest

Instant Nights
- Boook Kitchen
Budapest