Japán whisky-vacsora
Ambrus Attilával

100 év alatt lelépték a világot, hogy létrehozzák a saját whisky-kultúrájukat. Japán whisky-vacsora a Viszkissel.

Jegyvásárlás
Klubtagoknak kedvezménnyel!
AZ EST HÁZIGAZDÁJA ÉS
VENDÉG ELŐADÓJA
AMBRUS ATTILA
A Viszkis
KATONA CSABA
Az MTA stand-up doktora
URECZKY BALÁZS
Az Instant Nights alapítója
kép

AZ EST TELJES TÉTELSORA
A vacsora menüsora az italok alatt olvasható

Tokinoka White Oak Blended

Tokinoka

A Tokinoka tehát White Oak párlatokból lett megalkotva, 25%-ban gabona és 75%-ban single malt whiskykből. Nagyszerű bevezetést ad a whiskyk világába: könnyen érthető és élvezhető ital. A Tokinoka jelentése: "az idő illata".

Nikka Taketsuru Pure Malt 2020

760137042.nikka Whisky Taketsuru Pure Malt 2020 0 7l 43

Ezt az alapítóról elnevezett italt, a Nikka két lepárlójának maltjaiból keverik ki, vagyis egy ún. vatted malt/pure malt whiskyről van szó. 2014-től sokáig kapható volt, majd egy vállalati döntés nyomán leálltak a gyártásával. 2020-ban újra visszakerült a portfólióba ez a remek korjelölés nélküli japán whisky.

Mars Komagatake Limited Edition 2020

Komagatake Limited Edition 2020

A limitált számban megjelenő Mars whisky harmadik kiadása (a 2018-ast és 2019-est követően). A hegyvidéki klímájú Shinshu lepárlóban készült, és ugyanitt érlelődött ex-bourbonhordókban 2020-as hordóerősségű palackozásáig. Gyümölcsös jegyekkel rendelkező single malt.

Yoichi Single Malt

M19639 1 1

A Yoichi az egyik legnépszerűbb japán single malt whisky a világon. A lepárló Hokkaido szigetén található, a skót klímához nagyon hasonló éghajlati adottságokkal rendelkező, érintetlen területen. Nem messze a tengertől, a tőzeges Islay szigeti italok karakterére emlékeztető whiskyt készítenek.

Nikka Tailored

Nikka Tailored

A Nikka cégnek két lepárlója van, az egyik a karakteresebb, tőzegesebb whiskyt adó Yoichi a másik a könnyedebb, gyümölcsösebb italt gyártó Miyagikyo (más néven Sendai). A Tailored kiadásba ebből a két lepárlóból származó italokból megalkotott házasítás is került.

(+1) Attila kedvenc whiskyje

Woodford Reserve Rye

Woodford Reserve Rye - Welcome italként Attila kedvenc italát kínáljuk. A bors és a dohány büszke jegyeit hosszú gyümölcsös, édesen fűszeres lecsengés követi.

Instant Nights presents

A japánok nem viccelnek, ha whisky-ről van szó. Már csak azért sem, mert nem a humoruk tette őket világhírűvé. A whisky-jük viszont már most az. Következő vacsoraestünkön a felkelő nap országának prémium kategóriás tételeit kóstoljuk Ambrus Attila, a Viszkis vendégszereplésével.

A „Big in Japan” eredetileg nem egy nyugat-német szinti-pop dal, aminek a dallama ebben a pillanatban már zakatol is a lelki playlisteden. Nem. Egy angolnak a „Big in Japan” nem más, mint befutni a Távol-Keleten, egy olyan országban, amely szereti a saját ízlésére formálni a dolgokat. És legyen bármilyen fura is ez az ízlés, minden körülmények között a maximumra tör, és csak a legjobbal éri be.

Ez határozza meg következő kóstolóvacsoránk vezérfonalát is, ahol a japán whisky-kultúra kiemelkedő tételeit kóstoljuk. Egy olyan italkultúrájét, amely egyedüliként tudott csatlakozni a hagyományos whisky-nemzetekhez – némi spéttel, már a XX. században. Aztán lehetett is visszatekerni a kazettát: immár nem a scotch ostromolja a japán toplistákat, hanem a japán whisky hódítja meg a világot. És ha eljössz, téged.

#WELCOME

Tokinoka White Oak

Marhasonka, Koktélparadicsom, gőzgombóc

(Érlelt marhasonka, rizsecetben marinált Koktélparadicsom, pirított gőzgombóc)

#ELŐÉTEL

Nikka Taketsuru Pure Malt 2020

Tonhal, szezámmag, ponzu

(Tonhal tataki, pirított szezámmag, ponzu)

#FŐÉTEL

Mars Komagatake Limited Edition 2020

Kacsa, vanília, kukorica

(Narancsos-vaníliás kacsasült, kukorica textúra)

#LECSENGÉS

Yoichi Single Malt

#DESSZERT

Nikka Tailored

Sajttorta sós karamell mártásban

Ott találkozunk

2021.
november 25.
19:00
Table4
Table Budapest
lakosztályétterem
1077 Budapest | Király u. 53.
JEGYET VÁSÁROLOK
39800 ft
Jegyvásárlás
Klubtagoknak kedvezménnyel!

Korábbi események

Instant rumkóstoló vacsora Katona Csabával

Instant Nights
- Tabel Budapest
lakosztályétterem

Ginfluencer ginkóstoló vacsora

Instant Nights
- Table Suite Restaurant
Budapest

Whiskykóstoló Ambrus Attilával

Instant Nights
- Lock Budapest
VIP terem