VENDÉG ELŐADÓJA
AZ EST TELJES TÉTELSORA
A vacsora menüsora az italok alatt olvasható
Kisfröccs
SORONKÍVÜL | A munkásosztály kedvenc nyári frissítője volt már a XX. század elején is, amit soha nem hagytak ki a meleg nyári estéken hazafelé tartva a 10-12 órás munkanapok után. Az érkező vendégeinket egy friss, élénk savakkal és nagyszerű mineralitással rendelkező fehér vagy egy gyümölcsösebb rozé kisfröccsel köszöntjük.
Frey Cremant Brut Nature
A Frey család a 18. században költözött át Elzászba (Dambach-la-Ville) Svájcból. Elsők között kezdték el a biodinamikus termelésre való áttérést 1997-ben, amikor még a többi gazda inkább rosszallóan nézett rájuk ezért. Az gránit talajnak köszönhetően a borok egyik fő jellemzője a gyönyörű ásványosság.
Péter pince Kabar 2018
Tokaj-Hegyalja kiváló adottságú dűlőin, 5 hektáron gazdálkodik a Péter Pince. Tartalmas, kraftos, széles bor a Bige dűlőből, mely igazi élmény a stílus szerelmeseinek! Hozza a pincészetre jellemző nagyfokú tisztaságot és csiszoltságot, ami a fajtára jellemző fűszeresebb karakterrel párosulva nagy borélmény!
Nora de neve 2017
100% albarino szőlőből készült bor 600 méteres tengerszint feletti magasságból, gránitos talajról, amit 225 és 600 literes, francia tölgyfa hordókban érlelnek hat hónapig. Színe ragyogó aranysárga, illata tele van gyümölcsös és virágos aromákkal. Íze telt és friss, a gyümölcsök mellett a hordós érlelés ad neki extra élvezetet.
Recas Selene 2018
Nevét a görög mitológia Hold istennőjéről, Selene-ről kapta. A névhez méltóan, a palack egy forró nap szenvedélyes éjszakáját idéző bort rejt. A birtok legjobb dűlőiről válogatott szőlőt éjszaka szüretelik, hogy megóvják a forróság káros hatásától és megőrizzék a természetes aromákat. Erdély különleges szőlőfajtája a fekete leányka, melyből a bor készült. Szellőztetés után fekete bogyós gyümölcsöket, szilvalekvárt és keleti fűszereket idéz, ami ízvilágában is dominál.
Tre Pini - Piscina della Monache Primitivo 2018
Pugliában, Baritól 25 km-re egy olajfaliget és egy erdő között bújik meg a Tre Pini pincészet, amely a teljes termelését a természet mély tiszteletével, 100%-ig biogazdálkodással végzi. Mély rubinvörös szín, pazar illat, balzsamos jegyek és finom, a fahordós érlelésből származó struktúra gazdagítja ezt a tételt. 12 hónapos hordós érlelés után még 6 hónapot töltött palackban mielőtt elhagyta a pincét.
Hess Allomi Cabernet Sauvignon 2019
Az Allomi birtok szőlőültetvénye az északkeleti Napa-völgy enyhén kanyargó dombjai között található. A 210 hektáros szőlőültetvény 35 egyedi termesztőblokkra összpontosul, hat különböző Cabernet klónnal, amelyek sokszínűséget és összetettséget adnak ennek a bornak.
J. P. Ramos, Vinha de São Lázaro red 2017
A Joao Portugal Ramos pincészet Portugália egyik leghíresebb termelője, amely több borvidéken is képviselteti magát. A Vinha de São Lázaro egy dűlőszelektált Touriga Nacional, Alentejo régióból. Kézi válogatás után hagyományos módon lábbal taposták a szőlőt, amit 12 nap héjon érlelés követett. Az erjesztés acéltartályban történt, amit 12 hónapos új francia hordós érlelés követett. Érett gyümölcs illat, növényi beütéssel és szarvasgombával. Gazdag, lendületes, gyümölcsös korty sima tanninokkal és hosszú lecsengéssel.
Cerveza Ambar
SÖRÖNKÍVÜL | A "savas" borok után a Május elsejék elmaradhatatlan szereplője, egy kellemes sör segít megnyugtatni a gyomrunkat.
Instant Nights presents
Mielőtt elindulnátok a Felvonulási térre, esetleg a Városligetbe, csak szólunk: idén Katona Csaba, az MTA történészdoktora (értsd: brigádvezetőnk) a Fill The Winebox közösségi borbárban mélyed el a május elsejék folklórjában. Századfordulós és szocialista sztorik, meglepő borok és hangulatos tapas. Világ proletárjai…!
Nem akarunk mindent mozgalmira venni, mert a május elsejének annyi arca van, mint ahány álneve volt Ságvári Endrének. Az illegalitásban edzett, (mártír)halálát követően kommunista kultuszalakká magasztalt aktivista mellett ezen az estén szó lesz a munka ünnepének geneziséről és abszurditásairól, internacionalista és nacionalista felhangokról, a századforduló békeéveiről és természetesen a kommunista blokk szabad májusairól is. Többek között.
Katona Csaba, az MTA történész- (és alkohol)doktorának értő vezetése mellett az élelmezési- és ellátási feladatokat (ma úgy mondanánk: catering) ezúttal is a Fill the Winebox közösségi borpiac és borbár illetékesei látják el, akik fesztív, egyben merész italsorral, és a proletár internacionalizmus, no meg a legvidámabb barakk jegyében megalkotott tapas-tállal készülnek. Ha már elígérkeztetek a május elsejei felvonulásra, sebaj, gyertek álnéven. Addig mi is átírjuk a Ferenc téri utcatáblát Május 1. térre…
#MÁJUSI #TAPASTALATOK
- Sós perec
- Burgonyás-, tormás- virslisaláta
- Vastagkolbász borjúból, édes mustárral
- Almakompót
- Lassan sült, vastag borjúsonka
- Alpenziller sajt
- Házi, “kötött” zsíros kenyér
- Mini-fasírozott
Ott találkozunk
május 4.
19:00
borbár
Korábbi események
Bubbly Edition
Instant Nights
- Millennium
kávéház és étterem
Borkabaré
Instant Nights
- Fill The Winebox
borbár
Népek tavasza. Borkóstoló Katona Csabával
Instant Nights
- Fill The Winebox
borbár
Portugál borkóstoló Katona Csabával
Instant Nights
- Fill The Winebox
borbár
Haraszthy borkaland & vacsoraest
Instant Nights
- Book Kitchen
Budapest
Ohne sangría spanyol vacsoraest
Instant Nights
- Boook Kitchen
Budapest